Ring oss på 026-616075 för att boka din optimering

FÅ MER EFFEKT, MER VRIDMOMENT OCH LÄGRE FÖRBRUKNING I DITT FORDON

Med skräddarsydd motoroptimering

Optituning levererar optimeringar (chiptuning, tuning, omprogrammering) anpassade till de flesta typer av fordon. En optimering från oss är helt säker och frigör bara den potential som redan finns i fordonet. Hos oss har du även 100% nöjd-garanti.

EGR

En av dagens utmaningar är den sviktande EGR-ventilen på fordon. Vi har lösningar som kan spara dyra byten och nya delar.

DPF

Dieselpartikelfilter – eller DPF – anses vara en slitagedel, eftersom det så småningom kommer att bli igensatt, som alla andra filter på bilen. Med våra lösningar kan du köra längre och undvika framtida kostnader.

Ad-Blue

Ad-Blue är tillsats av urea i avgaserna, för att omvandla avgaserna till kväve. Fel i systemet leder till nödläge. En kalibrering av systemet hjälper till i livslängden.
Föregående
Nästa
Telefon:
E-post:
  • info@autocentergavle.se
Adress:
  • Kryddstigen 18A, 802 92 Gävle
Öppettider:
  • Mån – Tors: 07:00 – 16:30
  • Fre 07:00-16:00
  • Lunchstängt 12:00 – 13:00

Vanliga frågor om optimering

Klarar motorn och växellådan uppgraderingen?

Vi tillhandahåller aldrig programvara eller en tjänst till våra kunder som vi tror kan skada motor och växellåda. Våra tekniker som programmerar har både partners och andra experter med expertis för att ta reda på exakt vad ditt fordon tål. Våra siffror om effektökning kommer antingen från egna tester i dynobänk eller partners. Vi inhämtar även specifikationer från biltillverkarna om vad de olika komponenterna tål, så att vi alltid kan vara säkra på att vi levererar en produkt med kvalitetsstämpel.

Varför får jag inte lika mycket effekt som min vän?

Varje fordon är unikt. Det gäller både slitage och andra faktorer. Vissa bilmodeller kan, även om specifikationerna i stort sett är desamma, levereras med till exempel mindre munstycken och en mindre turbo. Det betyder att även om motorn i stort sett är densamma kommer vi inte att kunna utvinna mer än den angivna effekten.

Varför har du inte fasta priser på din hemsida?

På OptiTuning förstår vi att varje kunds önskemål är unikt, och därför blir priset också unikt beroende på fordonets modell, ålder och de specifika behov och krav som varje projekt medför. Vår strävan efter att erbjuda skräddarsydda lösningar gör att vi kan tillgodose de specifika behoven för varje fordon och ägare, och detta reflekteras i den individuella prissättningen för varje projekt.

Kommer bilen att gå igenom besiktningen?

Ja. Våra erfarenheter visar att bilarna alltid går igenom besiktningen utan problem efter en motoroptimering från oss. Vi har även hört om fall där optimeringen har haft en positiv effekt på till exempel avgasvärden, där avgaserna varit lägre än när bilen var original. Detta ger oss en stor trygghet. Skulle det mot förmodan uppstå problem, finns vi här för att assistera och säkerställa att allt blir rätt. Varje kunds tillfredsställelse och fordonets säkerhet är vår prioritet.

Vilka är fördelarna med att mappa om?

Du har en hel rad fördelar med ommappning. I slutändan är de många, men det är främst tre skäl till att detta gynnar dig:

  • Mindre bränsleförbrukning.
  • Mer effekt där du behöver den.
  • Färre växlingar.

Gör du om växellådan också?

Vanligtvis behövs inte detta. På bilar med automatlåda händer det ibland att vi justerar mjukvaran lite så att alla komponenter harmoniserar mer med motoreffekten. I de allra flesta fall kräver vår optimering ingen justering av växellådan.

Vi kan dock få mer potential från din bil med en växellåda optimering. Vi kan kartlägga om ett brett utbud av växellådor där bilen kommer att kännas mer aggressiv och för vissa är det den sista touchen.

Kan du optimera en helt ny bil?

Det är i princip inget i vägen för det men vi rekommenderar att både motor och bromsar ska ha kört ca 3-4000 mil innan man utsätter bilen för den högre prestandan. Om bilen inte är inkörd och har «lossnat» ännu så är det möjligt att det tar lite tid innan den extra kraften dyker upp. Så småningom blir bilen bara piggare och piggare då alla sensorer, växellådan blir ytterligare anpassade.

Hur är det med försäkringar och så vidare?

När du väljer motoroptimering från OptiTuning, tar vi hänsyn till alla aspekter för att säkerställa en positiv upplevelse. Angående försäkringar, så kan det variera mellan olika försäkringsbolag hur de ser på motoroptimering. Det är dock våran erfarenhet att det nästan aldrig uppstår några problem med försäkringar efter vår optimering. Vi rekommenderar att du har en dialog med ditt försäkringsbolag för att förstå hur optimeringen kan påverka din policy. Vår personal är alltid redo att assistera dig med råd och stöd genom hela processen för att säkerställa en smidig och bekymmersfri upplevelse.

Hur är det med fordonsgarantin från fabriken?

Både ja och nej. Fabriken/importören kommer sannolikt inte att garantera mot skador som har uppstått till följd av motorns högre prestanda och eventuell extrem användning. De kan dock inte frånträda garantin gällande skador eller defekter som inte har med trimningen att göra. Samtidigt är det mycket svårt för en verkstad att upptäcka att ändringar har gjorts på motorstyrenheten (ECU). Kontakta oss om du har frågor angående detta på ditt fordon, då det finns några tillverkare som upptäcker trimning/optimering. Hittills har vi inte fått reda på att någon har fråntagits garantin på grund av trimning/optimering.

Vilken garanti får jag?

Vi garanterar att optimeringen ger den ökade effekten som beställs (siffrorna kan skilja sig något då ingen bil är exakt likadan) och för det jobb vi utför, och om ett fel skulle uppstå under programmering etc.

Om du inte är nöjd så sätter vi tillbaka bilen så som den var innan optimeringen – gratis!

– No cure, no pay.

Är optimeringen skadlig för motorn?

Nej det är det inte! Men som när bilar är original är det minst lika viktigt att följa serviceintervall och underhåll. Självklart kan du även döda ett fordon oavsett om det är optimerat eller original. Detta beror sedan på hur du använder fordonet. Vi kan också gå så långt som att hävda att det är mindre risk för mekaniskt slitage, eftersom motorn kommer att arbeta effektivare vid lägre varvtal så att den inte behöver jobba på samma sätt för att uppnå önskad hastighet som när den är original. Vi har även information om vad de olika fordonen tål via vårt kontaktnät hos olika biltillverkare, så vi vet var fordonets svagheter och begränsningar ligger.

Varför är inte bilar optimerade från fabriken?

Tillverkarna har utan tvekan de bästa ingenjörerna, men de har andra parametrar att arbeta efter. Avgasstandarder ska anpassas till mycket varierande bränslekvalitet i alla länder där bilarna ska säljas och bilarna ska anpassas till försäkringsklasser i olika länder, och sist men inte minst effektskatter/skatteklasser här i Sverige. Detta är bara några av begränsningarna som ingenjörer måste arbeta med. Till skillnad från vår optimering som är en individuell anpassning till den mekaniska realitet som alla tillverkare tolererar.